Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محسن حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر نبود زهکشی در زمان خشکسالی را آسیب به محصولات دانست و اظهارکرد: در تابستان به واسطه گرمای هوا آب زیرسطحی تبخیر می‌شود و در چنین شریطی اگر زهکشی انجام نشده باشد، محصولات آسیب می‌بینند.

وی ضمن اشاره به آمار ۴۵ ساله بارندگی‌های استان، گفت: در این مدت، ۱۷ سال نرمال، حدود ۱۳ سال خشکسالی و ۱۵ سال هم استان دچار ترسالی شده و این بدان معنا است که هر سه سال یکبار در گلستان خشکسالی اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی میزان آب‌های سطحی و زیرزمینی را در سال‌های نرمال ۲.۵ متر مکعب اعلام کرد و افزود: وقتی بارگذاری روی منابع آبی در سال‌های خشک بیشتر شود، برای سال‌های نرمال مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان به اجرای طرح آبیاری مدرن در مزارع کشاورزی تأکید کرد و گفت: یکی از بهترین راه‌ها برای بهره وری از آب، اجرای طرح آبیاری مدرن است.

وی با تأکید بر این نکته که حدود ۳۵ میلیون مترمکعب سدهای استان دارای آب است، افزود: از این مقدار حدود ۱۴ درصد آن قابل بهره‌برداری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان میزان آب موجود سدها را در مقایسه با سال گذشته کمتر ارزیابی کرد و گفت: در سال گذشته همین زمان تقریباً نزدیک ۲۴ درصد از سدهای استان دارای آب بود.

وی در توضیح وضعیت واگذاری شبکه‌های اصلی و فرعی استان به بخش خصوصی، گفت: بحث واگذاری مدیریت شبکه‌ها به بخش خصوصی یا شرکت تعاونی سابقه‌ای ۲۰ ساله دارد زیرا اواخر دهه ۷۰ این موضوع در استان مطرح شد.

به گفته حسینی، سدهای کوچک مخزنی، آب بندان‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ به شرکت‌های تعاونی در قالب قرارداد تعمیرات، نگهداری و بهره‌برداری واگذار می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی معمولاً از مجموعه‌های دولتی بهترین بهره‌برداری را می‌کند، افزود: به همین خاطر است که همواره مجموعه‌های دولتی سیاست گذار و ناظر و بخش خصوصی تصدی‌گری می‌کند.

وی ۴۰۰ هکتار از اراضی استان را دیم دانست و اضافه کرد: در بخش مدیریت منابع آبی به ویژه دیم موضوع زهکشی بسیار دارای اهمیت است، به این شکل که در تابستان به واسطه گرمای هوا آب زیرسطحی تبخیر می‌شود و در چنین شریطی اگر زهکشی انجام نشده باشد، محصولات آسیب می‌بینند.

وی از اجرای مطالعات زهکشی در ۴۵۰ هزار هکتار از مزارع در سنوات گذشته خبر داد و اضافه کرد: از این میزان اراضی استان، برای ۲۸۰ هزار هکتار اقدام جدی در دستور کار قرار گرفت.

به گفته حسینی، از این مقدارحدود ۴۲ هزار هکتار که عمدتاً در غرب استان و حدفاصل قره سو، گرگان رود، جاده آق قلا و خلیج گرگان به عنوان اولویت اول مشخص شد که در آن سال‌ها به عهده شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان اضافه کرد: از این ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی، ۱۶۰ هزار هکتار در منطقه شمال گرگان رود، گمیشان و آق قلا را سازمان جهادکشاورزی استان بر عهده گرفت و ۱۲۰ هزار هکتار آن هم شرکت آب منطقه‌ای در حال انجام بوده که تا حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

کد خبر 5385192

منبع: مهر

کلیدواژه: زهکشی سید محسن حسینی آب منطقه ای گلستان گرگان ویروس کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه قاسم سلیمانی کرمانشاه بارش برف آمار کرونا گرگان 9 دی سانحه تصادف واکسن کرونا سویه اومیکرون کرونا ایلام سیستان و بلوچستان شرکت آب منطقه ای هزار هکتار بخش خصوصی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۶۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با بیان اینکه صادرات ایمن و پایدار میعانات گازی ضامن تولید گاز کشور است، گفت: باید با همه توان شاخص‌های مرتبط با حوزه ایمنی صادرات را ارتقا بخشیم.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت پایانه‌های نفتی ایران، عباس غریبی در بازدید از سایت ۲ پایانه میعانات گاز پارس جنوبی در منطقه کنگان با اشاره به توان متخصصان داخلی بیان کرد: به همت متخصصان این شرکت سیستم تله‌متری گوی شناور شماره ۴ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی (منطقه کنگان) تعمیر و عملیاتی شد.

وی با بیان اینکه وظیفه ۱۰۰درصد صادرات میعانات گازی تولیدی در منطقه پارس جنوبی به‌عهده شرکت پایانه‌های نفتی ایران است، افزود: باید با روزآمدکردن تجهیزات و نیز تعمیر، بازسازی و ایمن‌سازی فرایند بارگیری و صادرات، در مسیر ارتقای شاخص‌های ایمنی گام برداریم.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با اشاره به تلاش شبانه‌روزی متخصصان در این شرکت افزود: متخصصان شرکت پایانه‌های نفتی ایران با تلاش و همت روزافزون خود موفق شدند مشکل‌های سیستم تله‌متری گوی شناور را که نقش مهمی در ایمن‌سازی فرایند بارگیری میعانات گازی به کشتی‌ها دارند رفع کنند و در سرویس عملیاتی قرار بدهند.

غریبی با بیان اینکه هم‌اکنون سیستم تله‌متری گوی شناور سایت ۲ پایانه میعانات گاز پارس جنوبی در منطقه کنگان عملیاتی شده است، گفت: اطلاعات مربوط به وضع شیرهای کنترلی منتهی به این گوی شناور به‌صورت برخط در اتاق کنترل ساحل قابل مشاهده بوده و در صورت بروز مشکل در فرایند بارگیری این سیستم می‌تواند ضمن توقف خودکار بارگیری، از بروز هرگونه حادثه‌ای که به خسارت منجر شود، جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • قطارهای حومه‌ای به سیستم حمل‌ونقل انبوه‌بر شهر اصفهان متصل می‌شود
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی
  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم